Google-konto

Hva er en Google-konto, hvordan opprette en Google-konto og hva får du tilgang til med denne kontoen?

En Google-konto, Google Account, gir deg tilgang til de fleste Google-produkter, f.eks. YouTube, Google Photos, Google Ads, editere i Google Maps, lese og skrive Google Docs/Sheets/Slides, opprette Google Meet, konfigurere din Android mobil.

Noen organisasjoner, selskaper og privatpersoner har dokumenter, bilder og til og med intranettsider (med begrenset tilgang) som de ønsker å dele med deg. Den enkleste måten å dele disse dokumentene med deg er at du har opprettet en Google-konto knyttet til din e-postadresse.

Hvis du allerede bruker et Google-produkt, f.eks. en @gmail.com adresse eller at ditt arbeidsplass eller annen organisasjon er på Google Workspace, har du allerede en Google-konto.

Du kan enkelt finne ut om din e-postadresse er koblet til en Google-konto ved å gå til:
https://www.google.com/ og trykke på "Logg på" knappen oppe til høyre.

Opprette en Google-konto?

Hvis du ikke har en Google-konto, men har en e-postadresse, kan du opprette en Google-konto ved hjelp av denne e-postadressen. Dette gjør du enkelt via denne nettsiden:
https://accounts.google.com/signupwithoutgmail

Du kan også se video nedenfor med forklaring på hvordan du oppretter din Google-konto.

Hvis du ikke har en e -postadresse, kan du opprette en med Gmail (@gmail.com) her:
https://accounts.google.com/SignUp.

eller ta kontakt med oss på Someone for å opprette en Google Workspace-konto på et domene du har, eller ønsker å opprette.

Google Chrome nettleser

Anfaler å benytte Google Chrome nettleser både på PC, Mac, Nettbrett og mobil når du bruker en eller flere Google-kontoer privat og/eller i jobbsammenheng. Google Chrome kan du laste ned her

Har du flere Google kontoer!

Her er en video med tips på hvordan du enklest bytter mellom disse kontoene